Јединствена Србија - Земун -

Блог Општинског одбора Земун, политичке организације Јединствена Србија

Аутор domacinskizemun | 6 Мај, 2009 | read_nums (293)

Коалиција Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера Србије – Јединствена Србија данас је и званично почела кампању за локалне изборе у београдским општинама Земун и Вождовац. Ивица Дачић, који је носилац листе ове коалиције рекао је грађанима Земуна да СПС-ПУПС-Јединствена Србија преузима одговорност за најтеже време које долази. Он је нагласио да терет економске кризе не смеју да плате најсиромашнији.

Говорећи о приоритетима на којима ће радити, Дачић је казао: - То су инфраструктура, изградња путева, мостова, пруга, јер се тако запошљава на дестине и стотине хиљада радника. Данас је Коридор 10 не само бајка Милутина Мркоњића, него програм Владе Републике Србије. Улагања у енергетику и улагања у пољопривреду, то су развојне шансе Србије. И наравно, оштра, бескомпромисна борба против криминала. У овој држави криминал неће управљати државом. Они који се баве криминалом или они који имају одређену моћ, економску или било коју другу, не могу да рачунају да ће они управљати овом државом. Неће бити поштеђених ни привилегованих, за свакога ко је крив неће се гледати чији је, већ колико је тешко његово кривично дело. Ја, као министар унутрашњих послова, гарантујем да ће се тако полиција понашати у наредном периоду, без обзира на страначку припадност. Овој деци мора да се осигура мирна будућност, без дроге, без криминала, на улици. Кад пошаљете децу у школе, да знате да су тамо безбедна, а не да се школска дворишта често претварају у поприште сукоба. Ми ћемо заједно са градском Скупштином радити на пројекту школског полицајца и наравно унапређивати безбедност у сваком погледу и на нивоу Београда. На крају желим да кажем да Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера Србије и Јединствена Србија нису странке које су се уплашиле пред тежином кризе у којој се налазимо. Влада Републике Србије или Градска скупштина нису зид плача да свако кука над својом судбином што је постао министар или градски секретар. Онај ко је преузео функцију, или ће да влада или ће да је преда некоме другоме.

Председник ПУПС-а Јован Кркобабић рекао је да ова коалиција никада не даје лажна обећања, већ да задату реч спроводи у дело.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма поручио је да ће Земун постати место у којем ће грађани пре свега добити управу која ће водити рачуна о њему, са пажњом доброг домаћина.
- Ево шта је на мене, када сам дошао у Земун, негативно утицало: да на овој обали толико има коприва, траве, бурјана, коју нису могли да покосе они који су на власти, и који су били годинама, да среде ову обалу. Хоћу да вас подсетим да је преко хиљаду људи је било у Јагодини одавде, из Земуна. Ова коалиција води грађане у општине да покаже не само програм на папиру, већ његову реализацију. Ми се разликујемо од других странака и од дрзгих коалиција јер ми прво причамо шта смо урадили, па онда говоримо шта ћемо да урадимо. Хоћемо да програм који спроводимо тамо где нас је народ признао, да донесемо овде у Земун. Чуо сам такође да има доста септичких јама у Земуну, у граду који је познат у целом свету. Не знамо шта ћемо пре да урадимо када будемо победили. Ми нисмо дошли да вам претимо како је светска економска криза, како је тешко, као што от раде неки други. Мора да се крене од локала и да грађани Земуна троше буџет, а не политичари као што је то било ранијих година. Али знате да ова коалиција све што обећа и реализује. Ја предлажем да наш слоган буде „Домаћински!“ и да домаћински ова коалиција води Земун у наредне три године.

Аутор domacinskizemun | 30 Април, 2009 | read_nums (285)

Коалиција Социјалистичка партија Србије (СПС) - ПУПС - Јединствена Србија (ЈС), предала је данас листу кандидата за одборнике за локалне изборе који треба да се одржее 7. јуна у општини Земун

Председник градског одбора СПС-а Александар Антић рекао је дда та коалиција са пуно оптимизма очекује предстојеће изборе чији је носилац председник те странке Ивица Дачић.

"Разлози за тај оптимизам пре свега леже у чињеници да ова коалиција заиста представља најбољи избор за грађане, јер је једна савршена комбинација социјалне правде, домаћинског односа и развојног програма који у значајној мери треба да унапреде живот у Земуну", истакао је Антић.

Председник градског одбора ПУПС-а Милан Кркобабић казао је да се та коалиција бори за бесплатан градски превоз за све Земунце старије од 65 година, као и кварталну помоћ за социјално угрожене категорије становништва, коју је, управо, у градском парламенту иницирала та коалиција, као и развој инфраструктуре.

Председница општинског одбора Јединствене Србије у Земуну Олга Зорић рекла је да та странка први пут излази на локалне изборе у тој општини, јер имају кандидате који су спремни и одлучни да од Земуна направе оно што је та партија успела да направи од општине Јагодина.

Ванредни локални избори у општинама Земун и Вождовац заказани су за 7. јун 2009. године, јер је скупштина Београда 5. марта 2009. године распустила редовне и поставила привремене органе управе.

Аутор domacinskizemun | 30 Април, 2009 | read_nums (251)


Представници Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије и Јединствене Србије потписали су Коалициони споразум о заједничком изласку на локалне изборе у београдским општинама Земун и Вождовац, 7. јуна. Носилац листе је председник Социјалистичке партије Србије – Ивица Дачић. Председник градског одбора СПС -а Аслександра Антић је истакао да ће централно место свих политичких активности заузимати унапређење услова живота сваког грађанина, као и равномерни и још бржи комунални, инфраструктурни и привредни развој свих делова Вождовца и Земуна. 

 Од других партија које учествују на локалним изборима разликујемо се по следећем: За разлику од њих ми немамо социјалну демагогију, ми имамо једну искрену социјалну политику, политику која посматра човека и решавање његових проблема. Ми нећемо у овим општинама да се бавимо виском политиком, посматраћемо свакодневне проблеме грађана и ти приоритети ће нам бити сваког дана на уму, изјавио је Александар Антић.

 У граду радимо веома битне ствари, то су ставри које су на сваком кораку видљиве, пре свега то је евидентна помоћ социјално угроженим групацијама, пензионерима, женама, трудницама. Ова коалиција даје ту ноту морално одговорне градске власти. Очекујемо да у ове две општине, и у Земуну и на Вождовцу наставимо пројекат који радимо у граду Београду, рекао је Милан Кркобабић.

Заменик председника Јединствене Србије је поводом потписивања коалиционог споразума изјавио:

 - Јединствена Србија је данас потписала коалициони споразум о заједничком наступу на изборима у општинама Земун и Вождовац, са Социјалистичком партијом Србије и Партијом уједињених пензинера Србије, и очекује да ће грађани и Земуна и Вождовца у овој коалицији препознати оне људе који ће бринути за њих , нарочито у ово време када је већ светска финансијска криза ушла у Србију, када грађани Србије све теже живе, нарочито грађани у великим центрима, као што су грађани Земуна и Вождовца. Социјални програм који Јединствена Србија спроводи са својим коалиционим партнерима у оним општинама где је добила поверење грађана показао се као прави програм да се побољша стандард и услови живота грађана Републике Србије. Ја позивам грађане Земуна и грађане Вождовца да дају пуну подршку овој коалицији јер само са њом могу да очекују да ће живети боље, да ће њихови проблеми бити решавани, и да ће имати бар део онога што Јединствена Србија и ова коалиција спроводи у Јагодини, и у другим општинама где је добила поверење грађана.

 Коалициони споразум се темељи на договору и сарадњи тих странака у остваривању заједничких политичких циљева у одбрани свих виталних интереса грађана, у залагању за принципе социјалне правде и заштите друштвеног и социојално-економског положаја свих социјално угрожених категорија становништва.

Аутор domacinskizemun | 30 Април, 2009 | read_nums (214)


И прошлог викенда Јагодина је била у центру пажње туриста из целе Србије. Око 400 грађана само из општине Земун обишло је најатрактивније дестинације у граду Јагодини, али и јагодинска села. Да Јагодина иде правим путем показују и највише оцене које јагодинска локална самоуправа добија од најразвијенијих земаља Европе, изјавио је председник Јединствене Србије и градоначелник Јагодине, Драган Марковић Палма.

Да поморавска престоница полако преузима примат у туризму, показује хиљаде људи из целе Србије који свакодневно обилазе Јагодину. Прошле суботе само је из општине Земун дошло око 400 грађана, који су обишли јдинствени туристичко-спортско-забавни комплекс, али и јагодинска села, која предњаче инфраструктурним развојем. Обраћајући се гостима градоначелник Јагодине, Драган Марковић Палма рекао је да су доказ да Јагодина иде правим путем високе оцене које је јагодинска локална самоуправа добила од представника најразвијенијих земаља Европе.
- Велики број амбасадора долази у Јагодину, за последње четири године овде је било преко 30 амбасадора. У реду је када се чуде наши грађани који живе у Србији у неким другим градовима, када дођу у Јагодину и виде како изгледа овај град, али највеће је признање када добијете од амбасадора који долазе из најразвијенијих земаља, и када нам они кажу да је ово један од најбољих градова, и да ми имамо најбољи социјални програм у Европи, а у Србији сигурно, јер смо прошле године добили Златну плакету за социјални програм у конкуренцији 176 градова у Србији, рекао је градоначелник Марковић и пожелео срећан Ускрс.
Боравак на територији града Јагодине Земунци су отпочели обиласком дома културе у селу Рибару. Међу Земунцима највеће интересовање владало је та собу за младенце. У селу Ракитову госте из Земуна дочекали су најмлађи чланови културно-уметничког друштва „Лугомир“ из овог села. И млади и стари Земунци били су импресионирани простором у коме се окупљају пензионери села Ракитова. Након обиласка јагодинских села уследила је посета градској зеленој пијаци. Гости из Земуна затим су обишли најатрактивније делове изузетно богате јагодинске туристичке понуде, зоолошки врт „Тигар“, аква парк и Музеј воштаних фигура. О томе како су се провели у Јагодини и какав утисак је на њих оставила поморавска престоница, најбоље говоре изјаве самих Земунаца, који су на крају посете изразили жељу да се сликају са градоначелником Јагодине Драганом Марковићем Палмом

Архива

Линкови